“Beoordeel je succes naar hetgeen je moest opgeven om het te bereiken."Dalai Lama

Oud-leerlingen (klik op de foto voor het hele verhaal)

Floor  – “Ik droom met mijn ogen open, in realiteit.”

Floor – “Ik droom met mijn ogen open, in realiteit.”

Ik zie me nog lopen, met knikkende knietjes de auditieruimte in. Maar toch ook opgewekt. Mijn zenuwen wisselen zich af met een gevoel van energie en adrenaline. ‘Ik ga dit wel effe doen’ had ik me voorgenomen.
Kirsten: “Dankbaar en blij kijk ik terug op een hele bijzondere tijd.”

Kirsten: “Dankbaar en blij kijk ik terug op een hele bijzondere tijd.”

De VDA heeft bij mij gezorgd voor een totale verandering van mijn leven en carrière. In 2006 kwam ik in aanraking met de VDA. Ik had toen mijn studie rechten afgerond en werkte fulltime in een commerciële functie bij Endemol. Ik voelde van binnen diepe passie voor het artistieke vak, maar had tot dat moment nooit de moed gehad om er daadwerkelijk serieuze stappen in te zetten.
Irene: “Er wordt naar jou gekeken als individu.”

Irene: “Er wordt naar jou gekeken als individu.”

Ik was 19 jaar toen ik tot mijn grote verbazing en geluk werd aangenomen op de VDA. Ik had jarenlange danservaring, maar een moeilijke periode achter de rug en weinig ervaring op het gebied van zang en acteren.
Ruth - “Elfjes”

Ruth - “Elfjes”

Ruth Altijd zingen Gospel, pop, musical Spannende kennismaking, intensieve auditieweek Aangenomen
Vianne: “Je leert naar jezelf te luisteren en in je kracht te gaan staan”

Vianne: “Je leert naar jezelf te luisteren en in je kracht te gaan staan”

Ik begon aan de VDA met eigenlijk nog geen idee wat ik kon verwachten. Het enige wat ik wist was dat ik wilde zingen en zoveel mogelijk wilde leren, maar wie had gedacht dat het zo'n achtbaan zou worden.
Lenny: “Ik vergelijk de opleiding met de film 'Kung Fu Panda'.”

Lenny: “Ik vergelijk de opleiding met de film 'Kung Fu Panda'.”

De Vocal and Dance Academy is als een gloednieuwe auto die je naar onbegrensde mogelijkheden brengt. Je stapt in, start de motor en je volgt zo goed als je kan de navigatie.
Hester: " Interpretatie, Interpretatie, Interpretatie……"

Hester: " Interpretatie, Interpretatie, Interpretatie……"

Ik kan hele zinnen, verhalen, nee boeken schrijven over mijn VDA ervaringen,maar laat ik het maar kort houden.Ik heb het ervaren als:
Rie-jetske - Sprookje

Rie-jetske - Sprookje

Dit verhaal begint zoals vele verhalen: er was eens een meisje ineen dorpje hier heel ver vandaan. Zij wilde zingen in de mooiste theaters van Nederland, maar ze durfde niet. De boze stiefzussen in haar hoofd zeiden dat ze het niet kon en daarom besloot het meisje te kiezen voor een opleiding tot secretaresse.
Tatjana: “Op de VDA wordt gezegd: ‘Alles gebeurt met een reden’”

Tatjana: “Op de VDA wordt gezegd: ‘Alles gebeurt met een reden’”

Toen ik op de VDA kwam was ik 16 jaar en zat ik nog op het gymnasium. Er werd regelmatig op school gesproken over onze ‘toekomst'. Het was voor mij al heel gauw duidelijk dat ik geen universitaire studie wilde doen maar graag verder wilde leren op het gebied van musical. Ik wist dat ik de VDA zeker weten af wilde maken omdat ik er zoveel kon leren en dat ik daarna graag nog een voltijd musicalschool wilde gaan volgen.
Anna: “In je stem hoor je alles: liefde, verdriet, onzekerheid, woede, seks, kracht.”

Anna: “In je stem hoor je alles: liefde, verdriet, onzekerheid, woede, seks, kracht.”

Mijn tijd op de VDA was bijzonder en heftig tegelijk. Diep van binnen droomde ik er altijd van om op het podium te staan, maar angst en onzekerheid zaten in de weg. Toen ik tot mijn grote verbazing werd aangenomen op de VDA kon de lange weg eindelijk beginnen. Want doordat YvonJane en Marc geloofden dat ik het in me had, was er eigenlijk geen weg meer terug.
Anne: “Emotie is allesbehalve technisch”

Anne: “Emotie is allesbehalve technisch”

Wat de VDA zo uniek maakt en wat mij zeker heeft verder geholpen, is dat er heel erg wordt gehamerd op interpretatie in plaats van alleen de techniek. En dat is namelijk, heb ik nu zelf ook gemerkt, wat je heel erg onderscheidt van alle andere zangeressen die ook heel goed kunnen zingen, maar die je toch niet blij blijven. Emotie is allesbehalve technisch, dus je moet echt het verhaal vertellen in plaats van puur de noten zingen.
Derek: “Mentaliteit is misschien wel het belangrijkste.”

Derek: “Mentaliteit is misschien wel het belangrijkste.”

Een van de belangrijkste dingen die ik op de VDA heb geleerd is om op jezelf te durven vertrouwen en dat mentaliteit misschien wel het belangrijkste is. Als je artiest wilt zijn moet je jezelf 100% kunnen geven en in het diepe durven springen al is dat nog zo eng. Daarnaast is kwaliteit van levensbelang. Als je jezelf wilt onderscheiden moet je weten waar je goed in bent en op welke gebieden meer ontwikkeling nodig is.

Oud-leerlingen die niet de volledige opleiding hebben gevolgd

Niet alle leerlingen die aangenomen worden, maken de hele opleiding af.
Vaak was de tijd die deze leerlingen op de VDA doorbrachten genoeg om hen nét dat duwtje in de rug te geven. De mentale trainingen hebben velen geholpen om te gaan waar hun hart ligt, ook al lag dat in een andere richting dan het afronden van de VDA.
Deze leerlingen verdienen in onze ogen net zo goed een plaats op de website.
We waren heel blij met de tijd die ze bij ons doorbrachten en wensen hen een succesvolle voortzetting van hun carrière, zoals we ook bij alle geslaagde VDA leerlingen doen.
Hieronder een greep uit de verhalen van deze - voor ons net zo bijzondere - groep oud-leerlingen:

Marielle Lucas

Marielle Lucas

Ik heb in het jaar 2010/ 2011 op de VDA gezeten. Daarnaast studeerde ik aan de dansacademie in Haarlem. Ik ben auditie gaan doen op de Vocal and Dance Academy omdat ik het zingen en acteren heel erg miste en dit niet kreeg in Haarlem.
Rachel Grace

Rachel Grace

In 2005 verliet ik de VDA omdat ik me volledig op een carrière als violiste in de dansscène wilde richten. Het was een heel moeilijke stap om de VDA te verlaten en te besluiten om aan een weg te timmeren die ik grotendeels zelf moest creëren.
Perdita van Estrik

Perdita van Estrik

“Ik denk nog vaak terug aan de wijze lessen die jullie mij hebben kunnen meegeven over hoe mensen in de professionele wereld werken. Daar heb ik tijdens mijn audities veel aan gehad.
Melanie Hekking

Melanie Hekking

”Ik wil je laten weten dat ik echt heel veel gehad heb aanmijn training bij de VDA. Dit heeft voor mij de Dansacademie een stukjemakkelijker gemaakt en daarnaast heb ik hier ook heel veel aan gehadop mijn opleiding International Music Management en in het werkveld.

Wij zijn ook te vinden op: