“Be a pupil of your art, not the master of it” Producers Nackt en Tilman Hopf

Alma van Leeuwen

Op de Vocal and Dance Academy wordt tijdens de lessen heel veel aandacht besteed aan je vakmatige én persoonlijke ontwikkeling. De coaching is een aanvulling hierop. Als coach zal Alma met je meekijken, meedenken en verder kijken dan je op dat moment gewend bent. Ze loopt eigenlijk steeds stukjes met je mee op jouw weg bij de VDA en het zoeken naar antwoorden kan op verschillende manieren gebeuren.

Alma zegt ook hierover:
“De ervaring is dat er altijd antwoorden zullen komen die voor jou passen op dat moment en daarmee kun je weer verder. Waarschijnlijk zul je jezelf nog verrassen, maar daar gaat het toch om? Jouw grenzen verkennen en verleggen.
Wat je aan mij vertelt blijft tussen ons. Als we het erover eens zijn dat het handig is als anderen ook op de hoogte zijn, dan bespreken we hoe jij hiermee om wilt gaan.”

Afspraak maken
De coaching gebeurt buiten de lessen van de VDA. Als je belt voor een afspraak, dan is het meestal mogelijk om in dezelfde week nog langs te komen. Het artiestenvak is niet gericht op kantoortijden, dus vaak is in overleg wel een geschikt moment te vinden.

Geen therapeut
Coaching betekent ook dat Alma geen therapeut is. Mocht je naar haar idee iets anders nodig hebben dan ze je kan bieden, dan zal ze je de naam geven van iemand met wie ze heel goede ervaringen heeft op het thema dat voor jou speelt.

VDA leerlingen over Alma

“Alma heeft mij ontzettend geholpen om mijn focus te houden op de VDA. De oefeningen die ze mij gaf gebruik ik regelmatig. Ze zorgen ervoor dat ik beter bij mezelf kan blijven en durf te vertrouwen op mijn creativiteit en intuïtie. Ik ben heel erg blij dat ik via Alma heb kunnen leren dat ik als artiest vanuit mijn kwetsbaarheid heel krachtig kan performen en dat dit een logisch gevolg is van de overgave die nodig is om volledig te vertrouwen op dat wat al in me zit. Haar werkwijze sluit perfect aan op de opleiding, omdat ik datgene wat ze mij leerde meteen tijdens de lessen en op het toneel in de praktijk kon brengen. Bedankt Alma!”

“Zij is echt een uitkomst. Ze heeft mij meerdere keren heel goed kunnen helpen, door me net weer even dingen vanuit een ander perspectief te laten bekijken, of door mijn wirwar van gedachten en gevoelens ‘uit de knoop te halen’, en door me te helpen om net weer dat beetje zelfvertrouwen te vinden dat je zo nodig hebt. Wat voor problemen dan ook – je kan altijd bij haar aankloppen. En doe het liever op tijd!”

“Dit is een aspect waarin de VDA zich absoluut onderscheidt. Ze besteden heel veel aandacht aan je mentale gesteldheid, je achtergrond, je karakter en keuzes. Je beseft het in het begin niet, maar je mentale kracht is ook zo belangrijk en je merkt dan ook dat je gaandeweg de VDA steeds sterker wordt.”

Wij zijn ook te vinden op: