Singing the Story - Level 2

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2017 organiseert YvonJane van Leeuwen de theaterzangworkshop: ‘Singing the Story’- Level 2.

Deze workshop is het vervolg op Singing the Story - Level 1. Het hart van de workshop ligt in de improvisatie met de VDA scrum techniek. Op de VDA ligt de nadruk op de tekst en het vertellen van het verhaal. Deelnemers van Level 1 stromen automatisch door naar Level 2.

YvonJane van Leeuwen is ruim vijftien jaar uitvoerend artiest geweest op het gebied van toneel, film en tv. Ze speelde zowel in grote producties alsmede haar eigen voorstellingen. Ze is naast vocal coach ook theaterregisseur en de oprichter van de theateropleiding VDA in Den Haag, die al ruim 15 jaar succesvol theaterartiesten aflevert voor de grote toneelpodia.

NB: Deze workshop is VOL. Momenteel wordt er nieuwe workshops gepland vanaf januari 2018. Als je op de hoogte gehouden wilt worden, kun je je aanmelden voor de mailinglijst: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Reacties op eerdere VDA workshops:

“Ik dacht nooit dat ik het zou kunnen”

“Ik zing nooit meer zonder eerst naar de tekst te kijken”

“Wauw, het voelt heel anders!”

“Life changing!"

Theaterzangworkshop: ‘Singing the Story’- Level 1

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 organiseert VDA vocal coach YvonJane van Leeuwen de theaterzangworkshop: ‘Singing the Story’- Level 1.

Als je wilt leren hoe je door middel van tekst je publiek écht kan raken met je zang en performance, en in een kleine opzet les wilt krijgen, dan is deze workshop geschikt voor jou. De VDA methode legt de nadruk op de tekst en het vertellen van het verhaal. Het doel is om door middel van oefeningen en opdrachten, gecombineerd met het performen van je lied, erachter te komen hoe je dat doet. En worden daarin de eerste stappen gezet.

YvonJane van Leeuwen heeft uitvoerend meer dan vijftien jaar op het toneel gestaan, zowel in grote producties alsmede haar eigen voorstellingen. Ze is naast vocal coach ook theaterregisseur en de oprichter van de theateropleiding VDA in Den Haag, die al ruim 15 jaar succesvol werkt met deze interpretatie techniek.

De tweedaagse workshop is een toegankelijke introductie workshop. Zoals vanzelfsprekend bij de VDA, is er heel veel persoonlijke aandacht voor elke deelnemer.

- Er is plaats voor maximaal 5 deelnemers.

- De workshop kost 100,-, inclusief koffie, thee, taart en werkboek.

NB: Deze workshop is VOL. Momenteel wordt er een nieuwe workshop gepland in de maand augustus/september. De datum wordt in overleg met alle deelnemers bepaald.

Als je graag wilt meedoen, kun je je This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Reacties op eerdere VDA workshops:
“Ik dacht nooit dat ik het zou kunnen”
“Ik zing nooit meer zonder eerst naar de tekst te kijken”
“Wauw, het voelt heel anders!”
“Life changing"

 

Theatervoorstelling "Feniks"


Op zondag 6 november presenteert theaterregisseur en VDA docent YvonJane van Leeuwen voor de eerste keer 3 nieuwe theatertalenten: Natasja Lucas, Mariëlle Lucas, en Carina Meeldijk.

De voorstelling is getiteld: ‘Feniks’, enbestaat uit twee verschillende try-outs. De eerste wordt uitgevoerd door Natasja en Mariëlle. De tweede wordt uitgevoerd door Carina.

Zangeres Natasja en danseres Mariëlle beleven als zussen een mooie primeur: ze staan voor het eerst samen op het podium! Met hun eerste try-out wordt de toeschouwer meegenomen in de wonderlijke reis van twee zussen die met ongelooflijk veel moed, lef, en ademhalend in het diepe springend, beiden als twee prachtige feniksen uit de as herrezen.

Natasja is 2e jaars leerling op de VDA opleiding en Mariëlle traint productie en wordt gecoacht volgens de VDA methode door YvonJane.

Carina neemt de toeschouwer mee op haar semi-autobiografische reis ‘(G)een keuze meer’. Een humoristisch en ontroerend verhaal over haar strijd niet meer te willen leven volgens de wensen van anderen. En het recht om te kiezen voor je jezelf en je dromen. Dit alles natuurlijk doorspekt met typische ‘Cariniaanse uitspraken’ en haar aversie voor dans.

Carina werd anderhalf jaar getraind en geregisseerd door YvonJane. Het script werd door hen beiden gecreëerd.

Kaartverkoop

Kaarten kosten 12,50 en kunnen worden besteld via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vermeld duidelijk uw naam en het aantal kaarten. Let op: zitplaatsen zijn pas zeker na ontvangst van de betaling.

Gekochte kaarten worden niet teruggenomen.

Theater

Laaktheater, Den Haag

OV: tramlijn 16, uitstappen tramhalte Alberdingk Thijmstraat.

Of NS station Moerwijk (5 min lopen).

Inloop: 14.00

Aanvang: 14.30

Eind: circa 15.30 (beide try-outs worden achter elkaar gespeeld, zonder pauze).

Tot ziens op 6 november!

 

 

Introductie workshop ‘Singing the story’

Op zaterdag 26 en zondag 27 november organiseert vocal coach en theaterregisseur YvonJane van Leeuwen in Den Haag een nieuwe pilot zangworkshop: ‘Singing the story’.
Als je wilt leren hoe je door middel van tekst je publiek echt kan raken met je zang, en in een kleine opzet les wilt krijgen, dan is deze workshop geschikt voor jou. De VDA methode legt de nadruk op de tekst en het vertellen van het verhaal. Het doel is om door middel van oefeningen en opdrachten erachter te komen hoe je dat doet. En worden daarin de eerste stappen gezet.

YvonJane van Leeuwen is van huis uit een singer-storyteller, en heeft uitvoerend meer dan vijftien jaar op het toneel gestaan, zowel in grote producties alsmede haar eigen voorstellingen. Ze is naast vocal coach ook theaterregisseur en de oprichter van de theateropleiding VDA in Den Haag, die al ruim 15 jaar succesvol werkt met deze interpretatie techniek.

De tweedaagse workshop is een toegankelijke introductie workshop. Zoals vanzelfsprekend bij de VDA, is er heel veel persoonlijke aandacht voor elke deelnemer. De uiteindelijke data van de workshop wordt in overleg bepaald en gaat door bij genoeg deelnemers.

  • Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers.
  • Deze introductie workshop kost 95,- en is inclusief lunch en werkboek.

Wil jij ook met deze bijzondere zangmethode kennismaken?
Meld je dan aan voor de workshop via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Reacties op eerdere VDA workshops:
“Ik dacht nooit dat ik het zou kunnen”
“Ik zing nooit meer zonder eerst naar de tekst te kijken”
“Wauw, het voelt heel anders!”
“Life changing"

Workshop Acteren in Zang 14 t/m 18 jaar

Op zaterdag 2 en zondag 3 juli 2016 organiseert de Vocal & Dance Academy, i.s.m. Marc Dollevoet de workshop Acteren in zang voor jongeren van 14 t/m 18 jaar.

De opzet van deze tweedaagse workshop is dat we d.m.v. acteertrainingen gaan werken aan de interpretatie van jouw lied. Dus hoe kun je jouw lied zo zingen / brengen dat het geloofwaardig overkomt? Wat kun je allemaal in de voorbereiding doen zodat je rustig en zelfverzekerd jouw lied kunt uitvoeren? Hoe bereidt je je goed voor op een auditie?

Naast alle trainingen in de groep krijgt iedere deelnemer een masterclass waarin we aan een lied van jouw keuze gaan werken.

De workshop is elke dag van 11.00 tot 16.00 uur en de locatie is in Den Haag.

De kosten van de workshop bedragen € 95,00 incl. lunch.

Lijkt je dit wat? Meld je dan aan.

Stuur Marc dan een bericht via Facebook of mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

We hopen je te zien op de workshop!

Wij zijn ook te vinden op: