YvonJane van Leeuwen

YvonJane van Leeuwen – regisseur en docent

YvonJane van Leeuwen is meer dan 25 jaar uitvoerend artiest geweest op het gebied van zang, dans, acteren, musical en stemacteren. Zij startte op vierjarige leeftijd met danslessen en nam vanaf tienerleeftijd vele zanglessen op het gebied van klassiek, pop en musical. Ze zong in diverse bands en deed mee in diverse dansproducties. In het begin van haar carrière creëerde zij haar eigen zang en dansproducties in binnen- en buitenland, en stond daarna in verschillende professionele producties zoals: 'Miss Saigon' (Joop van den Ende Theater Producties) en 'The Young Messiah' (Stardust Theatre). Ze was resident director voor de musicalrevue in Six Flags en speelde hierin tevens de hoofdrol. YvonJane leende tevens haar stem voor vele rollen in tekenfilms en bioscoopfilms van Walt Disney, Warner Bros en Cartoon Network. Ook speelde zij gastrollen in de soaps 'Onderweg naar Morgen' en ‘GTST' en acteerde ze verschillende in series (o.a. Huis van Anubis), films en bedrijfsfilms.

YvonJane is de oprichter, regisseur en artistiek leider van de VDA. Zij traint de tweede en derdejaars.
Ook is zij eigenaar en oprichter van Vocal Art Productions. Hier creëert zij theatershows voor jong talent, ontwikkelt zij nieuwe theater- en entertainment acts en creëert zij theaterentertainment concepten voor bedrijven.
Op de VDA Summerschool doceert zij in de vorm van workshops verschillende theatervakken en regisseert ze alle shows.
YvonJane heeft ook een praktijk in Den Haag, waar zij privé-les geeft en theatershows regisseert voor artiesten. Ook geeft zij regelmatig zangworkshops in binnen- en buitenland aan zanggroepen en koren.

Wij zijn ook te vinden op: