Marc Dollevoet

Marc Dollevoet - Docent eerstejaars en productie

Marc Dollevoet is op jeugdige leeftijd begonnen in amateur toneelproducties. Hij
heeft tien jaar lang in verschillende bands rock, funk, soul en Nederlandstalig repertoire gezongen. In het theater werkte hij mee aan vele professionele musicalproducties en speelde vele (hoofd)rollen in o.a. 'Evita', 'Miss Saigon' (John), 'Les Miserables' Antwerpen (Jean Valjean), 'Kruimeltje' (Wilkes), 'Sonneveld-de Musical' en ‘Nostradamus' van rockgroep Kayak. Onlangs was Marc nog te zien in de musical 'Billy Elliot', waar hij cover was van de hoofdrollen Jacky Elliot (vader van Billy) en George ( de boksleraar). De laatste maand speelde hij ook de rol van Big Davey.

Hij was op TV te zien in de soaps 'Onderweg naar Morgen' en 'Goede Tijden, Slechte Tijden' en vele commercials. Marc is ook werkzaam als vertaler van tekenfilms en is een veelgevraagd trainingsacteur. Hij verleende regelmatig zijn medewerking aan promsconcerten en bedrijfsoptredens.

Marc traint de eerstejaars op de VDA, geeft acteerles aan de tweede- en derdejaars en neemt de productie voor zijn rekening. Ook werkt hij voor Vocal Art Productions, waar hij de productionele en technische leiding heeft, en deel uitmaakt van het artistieke team. Hij traint artiesten in diverse aspecten van het vak, en schrijft zangarrangementen voor de diverse acts.Wij zijn ook te vinden op: