Vocal and Dance Academy VDA

 
 

Gastcolumn YvonJane op Vocalisten.nl

Gastcolumn YvonJane op Vocalisten.nl
YvonJane heeft een gastcolumn mogen schrijven voor de leukste en grootste zangsite van Nederland: Vocalisten.NL! Het was even kiezen welk onderwerp, maar het resultaat is geworden: 'Een goede docent...' Als je nieuwsgierig bent, neem dan een kijkje op de website www.vocalisten.nl . En we geven 2 vrijkaarten weg voor een voorstelling van de VDA of Vocal Art Productions!

 

 

De VDA is weer begonnen!

Op 6 oktober was de eerste lesdag, met o.a. een speciaal concert van de laatstejaars voor hun Cirkel 1. Ook spannend: op 18 oktober vindt de diploma uitreiking plaats van Kirsten Vennix. Een prachtige start van het 10 jarige jubileum van de VDA!

 

De VDA Summerschool bestaat 5 jaar!

De VDA Summerschool start dit jaar op 1 juli en eindigt op 30 augustus met een theaterconcert van de cursisten van Muziektheater Level 3. Alle deelnemers aan de Summerschool 2013 mogen de voorstelling gratis bekijken.

De Summerschool is openbaar en bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar die intensieve theater (en aan theater gerelateerde) trainingen wil volgen. De focus ligt in de meeste workshops op een combinatie van performance, interpretatie en creatie. ximaal 6 per groep), waardoor elke cursist veel persoonlijke aandacht krijgt en er veel geleerd kan worden in korte tijd.

Workshops 2013
Dit jaar hebben we de Summerschool uitgebreid met nieuwe workshops zoals zangimprovisatie, podium presentatie, microfoontechniek en klanktraining.
Musicalartieste en zangeres Cystine Carreon geeft wederom de workshop musical interpretatie, waarin intensief gewerkt wordt aan inhoud en beleving.
Ook kan men de studio induiken met diverse workshops studiozang.
En zijn er de vertrouwde workshops muziektheater, backing vocals en acteren.

Kijk voor meer informatie over de inhoud van de workshops en de docenten op de website:
www.vdasummerschool.nl en wie weet tot ziens in de zomer van 2013!

VDA Young Talent

De VDA start in het voorjaar van 2014 met de afdeling "VDA Young Talent".

Op 12 december zullen er audities worden gehouden voor deze nieuwe jeugdafdeling van de VDA. Aan 10 talenten met professionele ambities in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar zullen professionele trainingen worden geven op het gebied van zang, dans, acteren en creëren. Het werken in de professionele wereld wordt de richtlijn. Voor meer informatie: klik hier

 

VDA Young Talent

De VDA start in het voorjaar van 2014 met de afdeling "VDA Young Talent".

Op 12 december zullen er audities worden gehouden voor deze nieuwe jeugdafdeling van de VDA. Aan 10 talenten met professionele ambities in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar zullen professionele trainingen worden geven op het gebied van zang, dans, acteren en creëren. Het werken in de professionele wereld wordt de richtlijn. Voor meer informatie: klik hier

 

Ruth Bakker op de Parade

Deze zomer ziet oud-leerlinge Ruth een grote droom uitkomen: zij maakt namelijk haar debuut op het theaterfestival De Parade met haar bekroonde familietheatervoorstelling voorstelling ‘Loet Moet’.
De Parade reist de hele zomer langs Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam met ruim 100 verschillende theatervoorstellingen en muziekoptredens.

Kijk voor meer informatie op: www.ruthbakker.com

Theaterzangworkshop: ‘Singing the Story’- Level 1

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 organiseert VDA vocal coach YvonJane van Leeuwen de theaterzangworkshop: ‘Singing the Story’- Level 1.

Als je wilt leren hoe je door middel van tekst je publiek écht kan raken met je zang en performance, en in een kleine opzet les wilt krijgen, dan is deze workshop geschikt voor jou. De VDA methode legt de nadruk op de tekst en het vertellen van het verhaal. Het doel is om door middel van oefeningen en opdrachten, gecombineerd met het performen van je lied, erachter te komen hoe je dat doet. En worden daarin de eerste stappen gezet.

YvonJane van Leeuwen heeft uitvoerend meer dan vijftien jaar op het toneel gestaan, zowel in grote producties alsmede haar eigen voorstellingen. Ze is naast vocal coach ook theaterregisseur en de oprichter van de theateropleiding VDA in Den Haag, die al ruim 15 jaar succesvol werkt met deze interpretatie techniek.

De tweedaagse workshop is een toegankelijke introductie workshop. Zoals vanzelfsprekend bij de VDA, is er heel veel persoonlijke aandacht voor elke deelnemer.

- Er is plaats voor maximaal 5 deelnemers.

- De workshop kost 100,-, inclusief koffie, thee, taart en werkboek.

NB: Deze workshop is VOL. Momenteel wordt er een nieuwe workshop gepland in de maand augustus/september. De datum wordt in overleg met alle deelnemers bepaald.

Als je graag wilt meedoen, kun je je This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Reacties op eerdere VDA workshops:
“Ik dacht nooit dat ik het zou kunnen”
“Ik zing nooit meer zonder eerst naar de tekst te kijken”
“Wauw, het voelt heel anders!”
“Life changing"

 

Wij zijn ook te vinden op: